Concealer eller foundation?

Det är en del som undrar vad de ska välja mellan just en concealer och en foundation. Svaret är att det beror lite på vad du vill åstadkomma för resultat. Vi tänkte lite snabbt och kort gå igenom frågan här nedanför.

Concealer och foundation – till vad?

Concealer eller Foundation?

Som vi skriver mer om på förstasidan här så handlar en concealer om att täcka upp olika mindre områden i ansiktet. Detta kan vara allt mellan mörka ringar under ögonen och små blemmor/finnar. En concealer jobbar helt enkelt främst på små områden och för att täcka upp. Lite som en hudens tippex om man vill!

Däremot en foundation är mer av en heltäckande produkt. Det är inte för inte som det kallas för den viktigaste delen i din basmakeup ibland! Det är alltså något du applicerar på i stort sett hela ansiktet.

Med en bra foundation kan du gå från att se trist och grå ut till att fullkomligt lysa upp som en fräsch sol! Det är dock väldigt viktigt att du hittar rätt ton för just din hud, annars kan det se mindre bra ut! På Foundationguiden hittar du mer info och även en topplista med bäst i test.

Vi hoppas ni blivit lite klokare och lycka till med sminkningen!