Bästa concealer för mörka ringar under ögonen

Mörka ringar under ögonen är ett problem de flesta av oss får dras med mer eller mindre, men som tur är så finns det många bra concealers som kan råda bot på problemet! Vad som är ”bäst” är såklart upp till var och en att avgöra, men det finns vissa saker som ska ingå i en bra concealer och som också ingår i de bästa varianterna på marknaden.

Det finns många concealers på marknaden som säger sig kunna trolla bort de mörka ringarna, men det är långt ifrån alla som gör det de påstår sig kunna göra. Det kan ta lite tid att hitta sin favorit, men du kan kolla i vår topplista med bäst i test som du hittar på förstasidan!

Hur väljer jag rätt concealer?

Bästa concealern

Clarins Instant Concealer är den bästa för mörka ringar under ögonen enligt oss! Läs mer och köp på Åhléns

Det är så att det främst är just basmakeup som är svår att få till vad gäller att välja exakt rätt. Om man får en ton för varmt i ett läppstift så är det mindre irriterande än om man får fel ton i sin foundation eller concealer. En bra bas är mycket värt och det är här vi tycker att man kan lägga lite extra pengar när det kommer till smink.

Läppstift, ögonskuggor med mera kan man hitta bra och kul versioner av till billigt pris, men ofta är det på det viset att om man vill ha flawless basmakeup så behöver man också lägga lite mer pengar på det. Om det är så att du har mycket mörka ringar under ögonen så kommer inte en uppljusande concealer att räcka, så skippa YSL Touche Èclat och köp istället täckande concealers. NYX har bra, Helena Rubinstein, Clarins, MAC, Sensai med flera har riktiga guldkorn! Bara att testa sig fram tills man hittar sin favorit!

Det bästa är att gå till en butik som säljer många bra märken och rådfråga personalen. De vet bäst!

Svårt att få till det med täckning av mörka ringar?

Om du svarar ja så är du inte ensam. Det är nämligen väldigt svårt att täcka mörka ringar på ett perfekt sätt (om man inte är proffs, såklart). Antingen får man tag i en nyans som är lite för mörk, eller så är det så att man lyckas med att få tag i en variant som är för torr, eller en som flyter ut.

Bästa concealer för mörka ringar under ögonen

Det finns mycket som kan gå fel med en concealer, men det är också så att på andra sidan, alltså där man hittar den perfekta, hittar man ett flawless resultat och det är ju det vi alla är ute efter!

Det kan vara svårt att veta hur mycket täckning man vill ha, om man inte har bra koll. Man tänker att det bästa är att välja en med hög täckningsgrad och att man ska smeta på massor för att bli av med de mörka ringarna. FEL! Man ska försiktigt dutta ut det och man ska inte använda mycket!

Det finns många bra concealers som man kan bygga lager på lager och detta är att föredra framför en som är tjock. Tunna och flytande varianter som man kan arbeta in i huden enkelt och smidigt utan att det blir för mycket är alltid det bästa!

Hur ska jag använda concealer för mörka ringar under ögonen?

Så här får du bort mörka ringar under ögonen!

Ordet ”dutta” är hemligheten bakom perfektion när det kommer till just bästa concealer för mörka ringar under ögonen. Oavsett om du använder dig av dina fingrar, en concealerborste eller en beautyblender vid applicering så är det dutta som gäller. Var inte orolig över att det ska ta för mycket av din tid bara för att det är försiktigt ”duttande” som gäller. När du väl kommit in i det så går det snabbt!

Att stressa med applicering av concealer brukar betyda att man snabbt kladdar på den och det resulterar ofta i att det både ser för mycket ut och att det mörka till och med kan framhävas av ens försök att dölja det.

Det är väldigt bra att använda sig av en liten beautyblender som är till för bland annat ögonen (Real Techniques har bra sådana). Eftersom de är små så är de lättare att använda runt ögonen och detsamma gäller för concealerborstar som även de är anpassade efter att täcka just mörka ringar under ögonen.

Avsluta med ett bra puder

Att lägga ett mycket tunt lager (dutta gärna med din borste eller din beautyblender) av ett bra puder är den perfekta avslutningen! Gör som så att du använder exempelvis Laura Mercier Secret Brightening Powder som fixerar din concealer och ljusar upp området runt ögonen. Dessutom så får man lite lyster på köpet, så detta är ett perfekt puder att använda sig av!

Du behöver inte använda dig av Laura Mercier Camouflage Powder Brush, utan det går lika bra med en concealerborste, eller en beautyblender. Vill du ändå ha Laura Merciers borste så kan du köpa den där du kan köpa pudret.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *